Τρέχον κομμάτι

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Τρέχουσα παράσταση

Τρέχουσα παράσταση


#SupportArtWorkers: Bandcamp Fridays

Γραμμένο απόεπί 18/02/2021

Το Bandcamp είναι μια διαδικτυακή μουσική πλατφόρμα, η οποία ιδρύθηκε το 2008, με σκοπό να προσφέρει δίκαιες και διαφανείς υπηρεσίες για καλλιτέχνες και labels, ώστε να μοιραστούν την μουσικής του κι να αποκομήσουν έσοδα.

Στο Bandcamp, οι καλλιτέχνες ανεβάζουν απευθείας το υλικό τους, το οποίο προσφέρεται για ακρόαση, και οι fans έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν τον μουσικό της αρεσκείας τους με την αγορά της μουσικής του, εισητηρίων και merchandise υλικού. Οι αγορές χρεώνονται με την ελάχιστη τιμή που έχει ορισθεί από τον δημιουργό, ενώ οι fans μπορούν να αυξήσουν την χρηματική συμβολή τους (αν το επιθυμούν). Το 85% των εσόδων πιστώνεται αυθημερών στον καλλιτέχνη, και το υπόλοιπο 15% πηγαίνει στις χρεώσεις των τραπεζικών συναλλαγών και την προμήθεια του Bandcamp για την συντήρηση του.

Με άλλα λόγια, αυτός είναι ο πιο άμεσος τρόπος να στηρίξει κάποιος έναν καλλιτέχνη οποιασδήποτε δημοφιλίας χωρίς μεσάζοντες, δισκογραφικές και διαφημιστικές εταιρείες.

Στο πλαίσιο αυτό, το Bandcamp εδώ κι ένα χρόνο (από την έναρξη της πανδημίας) έχει καθιερώσει το Bandcamp Friday, για να στηρίξει όλους τους καλλιτέχνες που έχουν πληγεί από την πανδημία. Κάθε πρώτη Παρασκεύη του μήνα, λοιπόν, το Bandcamp δεν χρεώνει την προμήθεια που του αναλογεί, με αποτέλεσμα πάνω απο το 93% των εσόδων εκεινη της μέρας να πληρώνεται απευθείας στους δημιουργούς. Οι επόμενες Bandcamp Fridays που έχουν ανακοινωθεί είναι 5 Μαρτίου, 2 Απριλίου και 7 Μαΐου. Ακόμα κι αν δεν θυμάστε απέξω αυτές τις ημερομηνίες, πάντα μπορείτε να τις ελένξετε στο isitbandcampfriday.com/ .

Όλους αυτούς τους μήνες του εγκλεισμού, η μουσική υπήρξε το καταφύγιο μας, η ψυχοθεραπεία μας και το γιατρικό μας για να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την ξένη και τρομακτική πραγματικότητα. Αυτή είναι η ευκαιρία μας να δείξουμε την ευγνωμοσύνη και την στήριξη μας σε αυτούς τους ανθρώπους που μας κράτησαν συντροφία με το έργο τους. Τί λέτε; Να βάλουμε από λίγη πλάτη ο καθένας; 🙂

Οι παραγωγοί του ThessRadio σας προτείνουν στο Bandcamp:
Opera Chaotique, Keep Shelly in Athens, The Vagina Lips,
Roni Iron, Nikonn, MeLLLo, Marsheaux

Στα σχόλια της δημοσίευσης στο site ή/και στο Facebook, μπορείτε να μοιραστείτε/προτείνετε ελεύθερα τους δικούς σας αγαπημένους για να ακούσουμε και να στηρίξουμε. 🙂


Οι απόψεις του αναγνώστη

Αφήστε μια απάντηση


Συνέχισε να διαβάζεις