Τρέχον κομμάτι

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Τρέχουσα παράσταση

Τρέχουσα παράσταση


New Release: Sivert Høyem – EP “Roses of Neurosis”

Γραμμένο απόεπί 16/02/2021

Το ThessRadio παρουσιάζει και προτείνει:

Το τελευταίο EP του Sivert Hoyem “Roses of Neurosis”

Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του επιτυχημένου solo album του “Lioness”, ο Sivert Høyem μας παρουσιάζει το EP “Roses of Neurosis”. Το EP κυκλοφόρησε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει 5 κομμάτια, μεταξύ αυτών και τα 2 singles “Devotional” και “Run Away”.

Ο τίτλος του EP προέρχεται απο ένα στίχο του Run Away, και όπως δηλώνει ο Sivert Høyem για την επιλογή του:«μ’ αρέσουν αυτά τα αντιφατικά λογοπαίγνια που συναντά κανείς στην country μουσική και τα κλασικά τραγούδια. Οπότε είναι και λίγο σαν νύξη σε αυτά. Ωστόσο, έχει και συγκεκριμένο νόημα σ’ αυτό το τραγούδι. Ως τίτλος του EP, δουλεύει για μένα ως περιγραφή: είναι μια συλλογή ερωτικών τραγουδιών που είναι ελαφρώς διεστραμμένα ή νευρωτικά στην ιδιοσυγκρασία τους, υποθέτω. Νομίζω πως ταιριάζει, και αυτή η αντίθεση είναι ενδιαφέρουσα και δουλεύει πολύ σωστά.»

Όλη η μουσική και οι στίχοι είναι γραμμένοι από τον Sivert Høyem, αντλώντας έμπνευση από το μεγαλύτερο είδωλό του, Leonard Cohen. «Είναι ο Bob Dylan μου, ο αιώνιος λογοτεχνικός ροκ σταρ. Ο Cohen είναι πιο σκοτεινός, πιο αισθησιακός και μεταφέρει αυτή τη ρομαντική πτυχή που είναι τόσο σημαντική για μένα.»
Τα πέντε τραγούδια στο νέο EP “Roses of Neurosis” σίγουρα δεν είναι δυναμικά με την κλασσική έννοια του όρου, ενώ παρουσιάζουν έναν νοσταλγικό χαρακτήρα από τα 70s και 80s. Χαρακτηρίζονται από μεσαίο ρυθμό με υπέροχες μελωδίες και καθαρό αδιάλυτο ήχο. Οι συνθέσεις είναι ιδιαίτερα κιθαριστικές και μίνιμαλ. Όλο το ιδιαιτερο ύφος του EP στοχεύει στα βαθύτερα κι ίσως κλειστοφοβικά συναισθήματα του ακροατή ενώ, κινείται από το σκοτάδι στο φως.

Μαζί με τον Sivert Høyem, στο “Roses Of Neurosis”, συμμετέχουν οι Christer Knutsen (πιάνο, πλήκτρα, κιθάρα), Cato Salsa (κιθάρα), Børge Fjordheim (ντραμς) και Øystein Frantzvåg (μπάσο).

Μπορείτε να ακούσετε το album εδώ.
και φυσικά το ακούτε και το ζητάτε από τους παραγωγούς του ThessRadio.net

Με πληροφορίες από: bodøposten.no, maxazine.nl και www.pepper966.gr .

Οι παραγωγοί του ThessRadio δηλώνουν για το EP: Υπέροχα απλές συνθέσεις, τρυφερές με την “out of this world” φωνή του Sivert Høyem και στίχους που «γρατζούνισαν» το μέσα μας. Έχει κερδίσει την καρδιά του ελληνικού κοινού (μια γρηγορή ματιά στα σχόλια των video clip στο YouTube, θα σας το αποδείξουν), όπως και την δικιά μας. ENJOY 🙂


Οι απόψεις του αναγνώστη

Αφήστε μια απάντηση


Συνέχισε να διαβάζεις