Τρέχον κομμάτι

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Τρέχουσα παράσταση

Τρέχουσα παράσταση


Εταιρία startup εκτυπώνει σε 3D μικροσκοπικά σπίτια από ανακυκλωμένο πλαστικό

Γραμμένο απόεπί 23/08/2022

Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολλά έργα χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά για λόγους βιωσιμότητας. Ένα από αυτά τα έργα υλοποιήθηκε από την startup αρχιτεκτονική εταιρία Azure με έδρα το Λος Άντζελες.

Η Azure χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο πλαστικό για να εκτυπώσει σε 3D προκατασκευασμένα σπίτια. Η εταιρία πουλάει διάφορα μοντέλα σπιτιών, από μικρά στούντιο που μπορούν να τοποθετηθούν στην αυλή σας μέχρι και βοηθητικά σπίτια δύο υπνοδωματίων.

“Ο κατασκευαστικός τομέας είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος καταναλωτής πρώτων υλών, υπεύθυνος για περίπου το 11% των συνολικών εκπομπών άνθρακα στον κόσμο. Η ευθύνη μας απέναντι στους πελάτες μας και τις μελλοντικές γενιές είναι να χρησιμοποιούμε τις πιο βιώσιμες πρακτικές που μπορούμε να φανταστούμε”, δήλωσε ο Ross Maguire, Διευθύνων Σύμβουλος της Azure, τον Απρίλιο.

Τον ίδιο μήνα, η Azure αποκάλυψε επίσης αυτό που αποκάλεσε το πρώτο τρισδιάστατα εκτυπωμένο “στούντιο πίσω αυλής” στον κόσμο, κατασκευασμένο με ανακυκλωμένα πλαστικά υλικά.

Τα πλαστικά τρισδιάστατα τυπωμένα στούντιο και εξαρτήματα κατοικιών (Accessory Dwelling Units : ADUs) – που σημαίνει ένα δευτερεύον σπίτι ή διαμέρισμα που μοιράζεται το οικόπεδο μιας μεγαλύτερης κύριας κατοικίας – είναι τώρα διαθέσιμα για προπαραγγελία καθώς η startup ετοιμάζεται να αυξήσει την γραμμή παραγωγής της στη γειτονιά Culver City του Λος Άντζελες.

Πιο γρήγορα, φθηνότερα και βιώσιμα σπίτια με τρισδιάστατη εκτύπωση

Η Azure υποστηρίζει την κατασκευή σπιτιών 70% πιο γρήγορα και 30% φθηνότερα από τις «παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής σπιτιών». Όπως αναφέρεται στο Business Insider, οι περισσότεροι κατασκευαστές 3D σπιτιών χρησιμοποιούν μια μορφή μικτού ή καθαρού σκυροδέματος για να χτίσουν ένα σπίτι. Ωστόσο, η Azure χρησιμοποιεί βιώσιμα υλικά. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως χρησιμοποιεί  υλικά από αδιάβροχο πλαστικό πολυμερές που βρίσκεται γενικά σε πλαστικά μπουκάλια και συσκευασίες τροφίμων.

«Η αλυσίδα εφοδιασμού μας δεν πρέπει ποτέ να είναι σύντομη στη διάρκεια της ζωής μας», είπε ο Ross Maguire στο Business Insider.

«Δημιουργήσαμε αποδοτικότητες παραγωγής όχι μόνο αξιοποιώντας τις προόδους της τρισδιάστατης εκτύπωσης αλλά δημιουργώντας ένα σχέδιο και μια διαδικασία που ολοκληρώνεται σε μόνο 20 ώρες. Σε σύγκριση με τη συμβατική κατασκευή, παράγουμε ολόκληρο τον δομικό σκελετό, το εξωτερικό περίβλημα, το εξωτερικό φινίρισμα, τις συνδέσεις και τις μονώσεις, σε πολύ λιγότερο χρόνο και με πολύ μικρότερο κόστος. Φέρνοντας επανάσταση στη νέα εποχή του οικιακού κτιρίου με τις βιώσιμες, αυτοματοποιημένες και ακριβείς διαδικασίες παραγωγής μας, βλέπουμε να έρχεται ένα πολύ, πολύ συναρπαστικό μέλλον», πρόσθεσε ο Maguire τον Απρίλιο για να περιγράψει τον στόχο της startup.

Η εταιρία Azure ιδρύθηκε από τους Ross Maguire και Gene Eidelman. Συνδυάζοντας την εμπειρία στην κατασκευή και την ανάπτυξη ακινήτων σε τρεις ηπείρους, άνοιξαν νέους δρόμους στον κατασκευαστικό κλάδο.

Ο Ross και ο Gene ήξεραν ότι υπήρχε καλύτερος τρόπος να χτίσουν. Έγινε στόχος τους να αναπτύξουν τα σπίτια πιο γρήγορα, πιο οικονομικά και με πολύ λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η Azure Printed Homes αλλάζει τον κατασκευαστικό κλάδο αξιοποιώντας τα επαναστατικά κέρδη που σημειώθηκαν στην τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης και αξιοποιώντας τη δύναμη των ανακυκλωμένων πλαστικών πολυμερών για να προκατασκευάσουν στούντιο και γραφεία για αυλές.

Πηγή: interestingengineering.com