Τρέχον κομμάτι

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Τρέχουσα παράσταση

Ο ΚΥΚΛΟΣ

20:00 22:00

Τρέχουσα παράσταση

Ο ΚΥΚΛΟΣ

20:00 22:00


«Να βολευτείς στα άβολα»

Γραμμένο απόεπί 13/09/2022

Από το f/b Προχωράμε

Λατρεύω αυτή την εικόνα. Δυο απόλυτα ήρεμοι άντρες που περιμένουν το ξέσπασμα να περάσει στο κορίτσι. Οι δύο άντρες είναι ο πατέρας και ο παππούς του δίχρονου κοριτσιού, το οποίο αναγκάστηκε να ξαπλώσει στο πάτωμα και να ξεσπά στη μέση του εμπορικού κέντρου.
Κανένας από τους δύο άνδρες δεν χάνει την ψυχραιμία του, δεν τον εξοργίζει ή δεν του φωνάζει. Απλώς περιμένουν ήσυχα. Δεν της δίνουν αυτό που θέλει, απλά την αφήνουν να εκφράσει τα συναισθήματά της, στην προκειμένη περίπτωση τον θυμό της που δεν πήρε αυτό που θέλει. Κανείς δεν ντρέπεται για την παράσταση που κάνει η μικρή.
Τα λόγια του ίδιου του πατέρα όταν δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία τα εξηγούν όλα:
«Αυτή η ανάρτηση αφορά ένα πράγμα και μόνο ένα πράγμα. Νιώστε άνετα στο άβολο Δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς, αλλά ένα πράγμα που με δίδαξε το δικό μου ήταν να μην γίνω γονιός ανάλογα με το τι σκέφτονταν οι άλλοι. Ο μπαμπάς μου πάντα με άφηνε να νιώσω αυτό που έπρεπε να νιώσω, ακόμα κι αν ήταν δημόσια και ντροπιαστικό. Δεν θυμάμαι να μου είπε: «Με ντροπιάζεις! ‘ω’ Μην κλαις! ‘. Μόλις πρόσφατα συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό ήταν για τη δική μου συναισθηματική ανάπτυξη. Τα παιδιά μας μαθαίνουν και επεξεργάζονται τόσες πολλές πληροφορίες και δεν ξέρουν τι να κάνουν με όλα αυτά τα νέα συναισθήματα που εμφανίζονται».
Ας μάθουμε να νιώθουμε άνετα στα άβολα. Ας μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τις εκρήξεις των παιδιών μας με υπομονή και ηρεμία. Τα παιδιά είναι παιδιά μια φορά στη ζωή.