Τρέχον κομμάτι

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Τρέχουσα παράσταση

Ο ΚΥΚΛΟΣ

20:00 22:00

Τρέχουσα παράσταση

Ο ΚΥΚΛΟΣ

20:00 22:00


Επιλογή διακλαδώσεις

Γραμμένο απόεπί 21/05/2023


Φώτο agora-verkehrswende.de
Επιλογές, η επιλογή, προσωπική υπόθεση. Προσωπική; Όπως και να ‘χει είναι υπόθεση προσωπική ή όχι. Επιλογή, επιλογές. Επιλογή να πάω από εδώ ή από εκεί. Επιλογή του Σαββόπουλου να τοποθετηθεί δημόσια υπέρ του Μητσοτάκη, επιλογή δική να σχολιάσω την τοποθέτηση του Σαββόπουλου ή όχι. Αν ναι, επιλογή μου τι θα πω, επιλογή μου πως θα το πω. Επιλογή μου που θα αναφερθώ, εδώ ή αλλού.

Επιλογή μου να αναφέρω εδώ ως ιδιαίτερα σοβαρό γεγονός της τελευταίας τετραετίας ότι σε σούπερ μάρκετ έβαλαν ταινίες ασφαλείας στα βρεφικά γάλατα. Επιλογή από τις επιλογές, η μέρα της η Κυριακή των εκλογών.
Επιλογή να μην πάρω φακελάκι αν έχω την δυνατότητα, επιλογή να μην βγάλω μαύρο χρήμα δηλαδή, επιλογή ΜΟΥ να έχω φίλο κολλητό που παίρνει φακελάκι που βγάζει μαύρο χρήμα.
Επιλογή αν θα προσπεράσεις το προπορευόμενο αυτοκίνητο χωρίς να έχεις απόλυτη ορατότητα. Υπάρχουν φορές που η επιλογή ενέχει το άγνωστο. Όπως να επιλέξεις να ταξιδέξεις με τρένο κι όχι με αεροπλάνο ή λεωφορείο. Κάθε επιλογή έχει ένα αποτέλεσμα, εδώ στο κείμενο δεν αναφέρομαι σε αποτέλεσμα.
Επιλογή όλοι έχουμε, όλοι κάνουμε, όλοι πράττουμε, όλοι παίρνουμε θέση, επιλογή είναι να μην πάρουμε θέση. Η επιλογή βάζει σε θέση, η θέση βάζει σε επιλογή. Καθρέφτης αναπόφευκτος, διπλής, τριπλής, πολλαπλής όψης. Επιλογή να εκπέμψω, επιλογή να μην εκπέμψω, επιλογή τι θα εκπέμψω. Επιλογή να παραδεχτώ την επιλογή, επιλογή να πάρω το κόστος της, επιλογή να δεχθώ αυτό που θα έρθει μαζί της, η δύναμη που ίσως φέρει.
Η επιλογή δείχνει από που έρχεται ένα “ότι”, ταυτόχρονα ”δείχνεται” η κατεύθυνση, η ροή προς τα που να πάει αυτό το “ότι”…. .
Επιλογή δική μου να βγάλω έξω το κείμενο αυτό κι ας μη το νοιώθω ολοκληρωμένο. Η επιλογή μπορεί να είναι επίλογος μαζί, όπως τώρα. Η εκλογή είναι επιλογή είτε γίνει είτε δεν γίνει, η επιλογή ενέχει την εκλογή. Καλή επιλογή για σήμερα, σοφή επιλογή για αύριο, καλό αποτέλεσμα για τους πολλούς…. .
β.ψ.