Τρέχον κομμάτι

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Τρέχουσα παράσταση

Τρέχουσα παράσταση


8 δισεκατομμύρια άνθρωποι

Γραμμένο απόεπί 10/10/2022

Κάποια στιγμή στα τέλη του 2022, ο οκτώ δισεκατομμυριοστός άνθρωπος θα γεννηθεί στον κόσμο, εγκαινιάζοντας ένα νέο ορόσημο για την ανθρωπότητα.

Μέσα σε μόλις 48 χρόνια, ο παγκόσμιος πληθυσμός διπλασιάστηκε σε μέγεθος, πηδώντας από τα τέσσερα στα οκτώ δισεκατομμύρια. Φυσικά, οι άνθρωποι δεν είναι εξίσου διασκορπισμένοι σε ολόκληρο τον πλανήτη και οι χώρες παίρνουν όλα τα σχήματα και τα μεγέθη. Οι εικόνες σε αυτό το άρθρο στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι κατανέμονται σε όλο τον κόσμο.

Και εδώ μπορείτε να δείτε για κάθε ήπειρο το μέγεθος κάθε χώρας ανάλογα με τον πληθυσμό και όχι την έκταση της.


 

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τις πρώτες 10 χώρες στον πλανήτη με τον μεγαλύτερο πληθυσμό. Η Κίνα και η Ινδία διατηρούν τα πρωτεία με περίπου 1,5 δις πληθυσμό η κάθε μία. Η διαφορά τους με την 3η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι πάνω από 1 δις.

Το επόμενο ορόσημο του παγκόσμιου πληθυσμού – εννέα δισεκατομμύρια – πιθανότατα θα σημειωθεί κάποια στιγμή στη δεκαετία του 2030.

Στην πραγματικότητα, ο πληθυσμός της Γης αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται έως ότου φτάσει στο αποκορύφωμά του κάποια στιγμή στη δεκαετία του 2080—πιθανώς πάνω από το όριο των 10 δισεκατομμυρίων.

Πηγή: visualcapitalist.com