Τρέχον κομμάτι

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Τρέχουσα παράσταση

Τρέχουσα παράσταση


Το σεξ στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες – Οι πάγκοι με τις πόρνες στην αρχαία Ολυμπία και οι κίναιδοι

Γραμμένο απόεπί 28/07/2024

Από το newsbeast.gr / Κείμενο: Παναγιώτης Φλώκης

Ο τόπος ήταν γεμάτος με πειρασμούς «βαρβάρων»
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαία Ελλάδα ήταν μια αθλητική και ταυτόχρονα θρησκευτική διοργάνωση, όμως δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το σεξ, το οποίο δεν ήταν θέμα ταμπού στην αρχαιότητα, αλλά το άκρως αντίθετο.
«Μια επίσκεψη στην Ολυμπία το 388 π.Χ. θα ήταν ένα εξαιρετικό μείγμα ταλαιπωρίας, αποπνικτικής ζέστης και σεξουαλικής γιορτής», έγραψε η ιστοσελίδα The Past σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσει τι γινόταν εκτός γηπέδων.
Σύμφωνα με τους ιστορικούς οι αθλητές φέρεται να απείχαν από τις σεξουαλικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των Αγώνων, ώστε να ενισχύσουν την απόδοση τους. Εξάλλου, τότε ορισμένοι προπονητές απαγόρευαν στους αθλητές να έρθουν σε σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης για να αγωνιστούν καλύτερα.
Δεν ίσχυαν όμως οι ίδιοι περιορισμοί για το κοινό, με το Ολυμπιακό Χωριό της αρχαιότητας να γεμίζει πάγκους με πόρνες και όμορφα νεαρά αγόρια, γνωστούς ως κίναιδους, όπου έναντι αμοιβής παρείχαν σεξουαλικές υπηρεσίες.
«Καμία στιγμή δεν ήταν βαρετοί, όταν σταματούσαν οι Αγώνες. Το Ολυμπιακό Χωριό περιλάμβανε τα πάντα, από διαλέξεις φιλοσοφίας υψηλού επιπέδου και αναγνώσεις ποίησης, μέχρι και σεξ. Το μέρος ήταν γεμάτο με πειρασμούς “βαρβάρων”, με πόρνες εξωτικά ντυμένες, που κόστιζαν από λίγα νομίσματα, μέχρι έναν ετήσιο μισθό», έγραψε το δημοσίευμα.
Επιπλέον, υπήρχαν και οι κίναιδοι, άντρες που έναντι αμοιβής παρείχαν σεξουαλικές υπηρεσίες. Συνήθως ήταν νεαρά αγόρια που προσέγγιζαν μεγαλύτεροι σε ηλικία άντρες, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν και εραστές επιφανών προσωπικοτήτων, όπου προσπαθούσαν να διευρύνουν τον κύκλο τους με σεξουαλικά μέσα.
Επίσης, στο διάστημα που μεσολαβούσε μέχρι να γίνει ο επόμενος αγώνας, οι πλούσιοι διοργάνωναν γλέντια, στα οποία πραγματοποιούνταν όργια.
Παραδείγματος χάριν, ένα από τα πιο διάσημα γλέντια ήταν εκείνο που διοργάνωσε ο Αλκιβιάδης το 416 π.Χ., καθώς έδωσαν το «παρών» διάσημες κοσμικές προσωπικότητες της εποχής, γεγονός που στηλιτεύτηκε έντονα από τους πολιτικούς του αντιπάλους.