Τρέχον κομμάτι

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Τρέχουσα παράσταση

Τρέχουσα παράσταση


Το πρώτο πολυτελές tent-resort στη Χαλκιδική

Γραμμένο απόεπί 10/07/2024

Από το vogue.gr / ΝΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η Χαλκιδική καλωσορίζει το πρώτο πολυτελές tent-resort, το παραλιακό Ergon Beach House στη Νικήτη.
Η ιδέα της προσωρινής διαμονής σε σκηνή σχετίζεται από καταβολής κόσμου με το βιβλικό πρόσωπο του Αβραάμ, ο οποίος δεν ονειρευόταν πλούτη ή κάποιο φανταχτερό σπίτι, αλλά επιθυμούσε μόνο τη θεϊκή καθοδήγηση. Αργότερα συνδέεται με τον τρόπο ζωής των ιθαγενών στις Μεγάλες Πεδιάδες και στα καναδικά λιβάδια. Η σκηνή φτάνει το 1856 να γίνει πατέντα από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ, όταν χρησιμοποιήθηκε από αξιωματικό του αμερικανικού στρατού. Πρόσφατα, περίπου το 2005, η λέξη «glamping» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μόλις το 2016 προστέθηκε στο λεξικό της Οξφόρδης, για να εξηγήσει πως η διαμονή σε κατασκηνωτικά καταλύματα μπορεί να είναι και εξαιρετικά πολυτελής.
Για τους προσωρινούς κατοίκους του επίγειου παραδείσου που λέγεται Χαλκιδική, φτιάχτηκε στη Νικήτη το Ergon Beach House. Οι 37 σκηνές και δωμάτιά του περιμένουν εδώ και λίγες μέρες όσους επιθυμούν να ζήσουν την εμπειρία να κοιμάσαι κάτω από τη δροσιά ενός βαμβακερού υφάσματος, περιτριγυρισμένος από καλαμιές, με την αίσθηση ότι ανήκεις σε μια «νομαδική» κοινότητα, αλλά ταυτόχρονα να μη στερείσαι καμία από τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες: από κλιματισμό και βαμβακερά μπουρνούζια μέχρι Marshall ηχεία και εξαιρετικής ποιότητας amenities, άνετο κρεβάτι, design επίπλωση, ιδιωτικές πισίνες.
Τα enfants terribles του Ergon ένωσαν τα καλύτερα των δύο κόσμων για όσους λατρεύουν το camping, αλλά όχι την ταλαιπωρία. Σε περίπου 15.000 τετραγωνικά μέτρα απλώνεται ο «οικισμός», φτιαγμένος από πέτρα, ακατέργαστο ξύλο, βαμβακερά πανιά και περιλαμβάνει 21 σκηνές και 16 ευρύχωρες καμπάνες και βίλες, που δημιουργήθηκαν με την επιμέλεια των Urban Soul Projects και τη φροντίδα του τοπίου από τη Νάσια Κικίδου. Η σκίαση γίνεται με φυσικά καλάμια, ανάμεσα σε ελιές και πεύκα, αθάνατους, φραγκοσυκιές, αρμυρίκια και δάφνες.
Τo Ergon Beachouse έχει πρόσβαση σε μια υπέροχη παραλία, όπου πάει κανείς πεζή μέσα από φροντισμένα δρομάκια. Διαθέτει δύο καντίνες για ποτό και φαγητό από το γνωστό από τη Θεσσαλονίκη project Balboa, όπως επίσης κατάστημα με ρούχα και αξεσουάρ, αλλά και silent cinema –με χρήση ακουστικών–, όπου καθημερινά προβάλλεται μια οικογενειακή ταινία. Στο κεντρικό εστιατόριο σερβίρεται a la carte πρωινό, ενώ το μεσημέρι με επικεφαλής τον Executive Chef Παναγιώτη Ξάνθη θα γευτείτε κυρίως ψάρι, με την ψαριά της ημέρας που έρχεται καθημερινά με καΐκι, καθώς και μεσογειακές δημιουργίες.