Current track

Title

Artist


Πώς είναι σήμερα οι ποπ σταρ που σφράγισαν τα ’80s!

Written by on 16/06/2025

Από το okmag.gr / Αγάπη Σιώρα

Οι… παλαιότεροι τους αγαπήσαμε, τους είχαμε αφίσα στο δωμάτιό μας και ερωτευτήκαμε με τα τραγούδια τους. Οι νεότεροι τους ξέρουν από τη μουσική τους που συνεχίζει να είναι πηγή έμπνευσης. Δείτε πώς είναι σήμερα οι διάσημοι καλλιτέχνες των 80ς!
Σαμάνθα Φοξ
Στις 15 Απριλίου η Βρετανίδα τραγουδίστρια έγινε 59 ετών. Η μουσική ήταν η μεγάλη της αγάπη. Στα 15 της εξασφάλισε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο.
Η ίδια ασχολήθηκε λίγα χρόνια με το μόντελινγκ, μέχρι να αποφασίσει να επικεντρωθεί στη μουσική. Κυκλοφόρησε το 1986 το πρώτο της single, Touch Me, το οποίο έφτασε στο Νο 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Νο 4 στις ΗΠΑ.
«Λοιπόν, αν κοιτάξει κανείς τι μουσική ακούω, θαδει AC/DC και μετά Μπετόβεν ή κάτι άλλο. Είναι τρελό. Το γούστο μου στη μουσική είναι: “Αν είναι καλό, είναι καλό” και “αν με αγγίζει, με αγγίζει”». Το 2003 αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλη, παρότι στο παρελθόν είχε σχέση και με άντρες. Τον Ιούνιο του 2022 παντρεύτηκε τη μάνατζέρ της, Λίντα Όλσεν.
Τότε
Τώρα
Ρικ Άστλεϊ
Ο Βρετανός τραγουδιστής ήταν 21 ετών το 1987, όταν κυκλοφόρησε το επιτυχημένο τραγούδι του Never Gonna Give You Up, που ανέβηκε γρήγορα στα charts παγκοσμίως, με 58 εκατομμύρια πωλήσεις. «Πώς μπορείς να είσαι διάσημος και ταυτόχρονα ένας γονιός που είναι σωματικά, πνευματικά και συναισθηματικά παρών;
Η δόξα επιβάλλει να είσαι εγωιστής και εγωκεντρικός κατά καιρούς και είναι δύσκολο να μην το κουβαλάς στο σπίτι σου» έχει τονίσει ο 59χρονος σήμερα καλλιτέχνης, ο οποίος στα 27 του αποσύρθηκε από τη μουσική για να ζήσει μια πιο φυσιολογική ζωή. «Είμαι αρκετά βαρετός μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά έτσι είναι η ζωή» έχει πει ο ίδιος. Ωστόσο το 2016 κυκλοφόρησε το άλμπουμ 50 για να γιορτάσει τα 50ά γενέθλιά του.
Τότε
Τώρα
Σίντι Λόπερ
Το φετινό καλοκαίρι, στα 71 της χρόνια, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ολοκληρώνει την αποχαιρετιστήρια περιοδεία της Girls Just Wanna Have Fun σε 23 πόλεις της Βόρειας Αμερικής. Η συγκεκριμένη τουρνέ πήρε το όνομά της από το ντεμπούτο single της του 1983. «Έφυγα από το σπίτι στα 17. Πήρα μια χάρτινη σακούλα με μια οδοντόβουρτσα, μια αλλαξιά εσώρουχα, ένα μήλο και ένα αντίτυπο του Grapefruit της Γιόκο Όνο. Το βιβλίο αυτό είχε γίνει το παράθυρό μου για να βλέπω τη ζωή μέσα από την τέχνη» έχει εξομολογηθεί. Με τον σύζυγό της, Ντέιβιντ Θόρντον, τον περασμένο Οκτώβριο γιόρτασαν 34 χρόνια γάμου, ενώ έχουν αποκτήσει έναν γιο.
Τότε
Τώρα