Τρέχον κομμάτι

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Τρέχουσα παράσταση

Τρέχουσα παράσταση


Πόσο επικίνδυνο είναι να ασκεί κανεις το επάγγελμα του κοινωνικού λειτουργού;

Γραμμένο απόεπί 30/04/2024

Από το f/b Vassilis Ioakimidis

Με τον Kostis Roussos από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ και μια εξαιρετική, διεθνή ομάδα ερευνητών συλλέξαμε και οπτικοποιήσαμε όλα τα δημοσιευμένα και επώνυμα περιστατικά δολοφονιών, κρατικής / παρακρατικής βίας και συλλήψεων κοινωνικών λειτουργών σε παγκόσμιο επίπεδο, τα τελευταία 20 έτη.
Αποτέλεσμα αυτής της μεθοδικής ερευνητικής δουλειάς ήταν η δημιουργία της πρώτης σχετικής βάσης δεδομενων, διεθνώς. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να επικαιροποιούμε αυτό το υλικό και με ετήσιες εκθέσεις να τεκμηριώνουμε και να παρουσιάζουμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικοί λειτουργοί. Κυρίως να αξιοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα για τη συνηγορία και υποστήριξη των κοινωνικών λειτουργών, υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τα πρώτα δεδομένα, που θα παρουσιαστούν αναλυτικότερα στην υπο δημοσίευση έκθεση, δείχνουν πως οι βασικές εστίες κινδύνου για κοινωνικούς λειτουργούς είναι:
Α) η κρατική / παρακρατική βία που στοχοποιεί υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Β) οι πολεμικές συρράξεις και η παράνομη στοχοποίηση εργαζομενων ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Γ) η υποστελέχωση, υπονόμευση και φιλελευθεροποίηση του κράτους πρόνοιας που δημιουργεί τεχνητές εστίες έντασης μεταξύ χρηστών κοινωνικών υπηρεσιών και κοινωνικών λειτουργών.
 Συνεχίστε την περιήγηση εδώ