Τρέχον κομμάτι

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Τρέχουσα παράσταση

Τρέχουσα παράσταση


Ο «άγνωστος» Αντετοκούνμπο που δεν παίζει μπάσκετ

Γραμμένο απόεπί 09/07/2024

Από το reader.gr

Ο μεγαλύτερος αδερφός των Αντετοκούνμπο που ασχολείται με τη ραπ και χαράσσει τη δική του πορεία. Γιατί δεν έπαιξε μπάσκετ. Ο λόγος που μεγάλωσε μακριά από τα αδέρφια του 
Η οικογένεια Αντετοκούνμπο, ο Θανάσης, ο Γιάννης, ο Κώστας και ο Άλεξ είναι γνωστό πως είναι αρκετά δεμένη, με τα αδέρφια σε κάθε περίπτωση να στηρίζουν ο ένας τον άλλον σε μεγάλες, και μικρές, τους στιγμές.
Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένας αδερφός Αντετοκούνμπο, ο πιο μεγάλος κιόλας, ο οποίος δεν ακολούθησε την πορεία των αδερφών του και αποφάσισε να ασχοληθεί με άλλο άθλημα και με άλλο τομέα δραστηριότητας.
Το τραγούδι και τη μουσική, καθώς ο Φράνσις Αντετοκούνμπο είναι πλέον γνωστός ως «Ofili» και ασχολείται με τη ραπ, κάνοντας συνεργασίες με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της σκηνής, όπως ο «Νέγρος του Μοριά» και ο Moose.
Ο λόγος που μεγάλωσε μακριά από τα αδέρφια του
Ο Φράνσις Αντετοκούνμπο, όπως είχαν αποκαλύψει τα υπόλοιπα αδέρφια του σε προηγούμενες συνεντεύξεις του, έμενε στη Νιγηρία και μεγάλωσε στο Λάγος μαζί με τον παππού και τη γιαγιά του.
Από τις πρώτες ενασχολήσεις του, σύμφωνα με τα αδέρφιά του, ήταν το ποδόσφαιρο, ωστόσο τον ίδιο τον τράβηξε στο τέλος η μουσική: «Όταν ήμουν μικρός ζούσα με τους παππούδες μου, Κάθε φορά που έπρεπε να πάρω μια δύσκολη απόφαση τραγουδούσε και ο παππούς μου μού έλεγε ότι έχω ωραία φωνή και ότι μπορώ να ασχοληθώ με τη μουσική. Η μουσική σχετίζεται με την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα αδέρφια μου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν όλα στην Ελλάδα».
«Εγώ ερχόμενος εδώ, προσπάθησα να ενώσω την καταγωγή των γονιών μου με τη δική μου κουλτούρα ώστε να μάθουν και να καταλάβουν και τα αδέρφια μου. Αυτό που με συγκίνησε περισσότερο στην ταινία για την ιστορία της οικογένειάς μου, είναι ο αγώνας πίσω από αυτό, πίσω από όλα αυτά» είχε πει σε προηγούμενη συνέντευξή του.
Ο Φράνσις ανέφερε, μάλιστα, πως με τους γονείς του δεν έχει το ίδιο δέσιμο με αυτό που έχει με την γιαγιά και τον παππού του.
«Την πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα, η οικογένειά μου ήταν στην Αμερική, οπότε δε μπορούσα να τους συναντήσω. Είχα συναντήσει μόνο τον Θανάση. Πήγα στην Ισπανία να συναντήσω τον Θανάση και μετά επέστρεψα στη Νιγηρία. Τη δεύτερη φορά που ήρθα τους συνάντησα όλους».
Ο Φράνσις ήταν πέντε ετών, όταν οι γονείς του έφυγαν για την Ελλάδα και εκείνος μεγάλωσε μαζί με τον παππού και τη γιαγιά του. Επικοινωνούσε με τα αδέρφια και τους γονείς του μόνο τηλεφωνικώς. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες ο Φράνσις κατάφερε να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, όμως η μεγάλη αγάπη του ήταν η μουσική.
Εκείνος που τον προέτρεψε να ασχοληθεί με το τραγούδι ήταν ο παππούς του, ο οποίος τον άκουσε μία φορά να τραγουδάει και ενθουσιάστηκε. Το 2009 άρχισε να γράφει κάποια μουσικά κομμάτια.
Ο τραγουδιστής είναι γνωστός στη ραπ και afrobeat μουσική σκηνή.