Τρέχον κομμάτι

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Τρέχουσα παράσταση

Τρέχουσα παράσταση


Οι 3 κατηγορίες ανθρώπων που «ρουφούν» την ενέργειά σου

Γραμμένο απόεπί 06/11/2023

Από το enikos.gr

Όλοι έχουμε συναντήσει «δύσκολους» ανθρώπους στην καθημερινότητα μας. Αρκετοί μπορεί απλά να έχουν μία άσχημη ημέρα. Ωστόσο υπάρχουν άτομα που συστηματικά δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν και μοιάζουν να έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση που τους προσφέρουμε.
Αυτοί οι άνθρωποι «ρουφάνε» την ενέργεια σας και σας κάνουν να νιώθετε εξαντλημένοι και απογοητευμένοι. Ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας το βράδυ και βυθίζεστε σε βαθύ ύπνο αφού το σώμα σας προσπαθεί απεγνωσμένα να ανακτήσει λίγη από τη χαμένη ενέργεια.
Παρακάτω θα διαβάσετε 3 κατηγορίες ανθρώπων που μπορεί να εξαντλήσουν αμέσως την ενέργειά σας αν τους αφήσετε. Η γνώση γι’ αυτά τα ενεργειακά «βαμπίρ» και η δυνατότητα να τα εντοπίζετε μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις αλληλεπιδράσεις σας και να προστατέψετε την προσωπική σας ευημερία.
Οι 3 κατηγορίες ανθρώπων που «ρουφούν» την ενέργεια σου
  • Ο άνθρωπος που έχει πάντα παράπονα
  • Ο-Η βασιλιάς/βασίλισσα του δράματος
  • Ο συναισθηματικά ανασφαλής άνθρωπος
Ο άνθρωπος που έχει πάντα παράπονα
Όλοι έχουμε στιγμές που δεν αισθανόμαστε καλά και είναι ωραίο να μπορούμε να το μοιραστούμε. Ωστόσο ο άνθρωπος που παραπονιέται συνέχεια είναι μία εντελώς διαφορετική περίπτωση.
Για αυτό το άτομο τα πάντα πηγαίνουν λάθος στην ζωή του και έχει μία ατελείωτη σειρά απογοητεύσεων. Ο συνεχής αρνητισμός τους μπορεί να είναι απίστευτα εξαντλητικός, καθώς φαίνεται να «ρουφά» την χαρά από κάθε κατάσταση.
Κάθε αλληλεπίδραση μαζί τους σημαίνει ότι ακούτε μια συνεχή αναφορά παραπόνων, όπως «ο καιρός είναι πολύ ζεστός», «ο καφές πολύ κρύος».
Το πρόβλημα με αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι πάντα φταίει κάποιος άλλος για τα προβλήματα τους. Δεν αναλαμβάνουν ποτέ την δική τους ευθύνη. Για παράδειγμα αργούν επειδή έχει πολλή κίνηση στον δρόμο και όχι επειδή έβλεπαν τηλεόραση μέχρι την τελευταία στιγμή.
Εάν έχετε στο περιβάλλον σας ένα τέτοιο άτομο θα ξέρετε ότι μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε συναισθηματικά εξουθενωμένοι. Είναι, λοιπόν, καλό να γνωρίζετε πόσο αρνητισμό μπορείτε να δεχτείτε και πότε θα ήταν έξυπνο να τους απομακρύνετε.
Ο-Η βασιλιάς/βασίλισσα του δράματος
Αδιαμφισβήτητα η ζωή έχει στεναχώριες αλλά για τον/την βασιλιά/βασίλισσα του δράματος κάθε μικρό γεγονός γίνεται μία μεγάλη καταστροφή.
Αυτά τα άτομα ευδοκιμούν στο χάος και φαίνεται να το προσελκύουν όπου κι αν πάνε. Απολαμβάνουν να μοιράζονται τα προβλήματα τους και συχνά παρασύρουν τους άλλους στην δίνη των καταστροφών, που έχουν δημιουργήσει.
Αγαπούν πολύ να ξεκινούν φήμες ή κουτσομπολιά. Έχουν μία συνεχή ανάγκη να δραματοποιούν τα πάντα και σας επιβαρύνουν συναισθηματικά. Σε κάθε επαφή μαζί τους πιάνετε τον εαυτό σας να κουράζεται αφού δεν αντέχετε να τους ακούτε να μεγαλοποιούν τις καταστάσεις.
Ο συναισθηματικά ανασφαλής άνθρωπος
Υπάρχουν άνθρωποι που τροφοδοτούνται από τα συναισθήματα των άλλων. Ζητούν συνεχώς προσοχή και επιβεβαίωση. Ξέρετε ότι η επιβεβαίωση και ο έπαινος σας μπορούν να τους κάνουν να νιώσουν λίγο καλύτερα.
Απαιτούν συνεχή υποστήριξη και κάθε συζήτηση μαζί τους είναι σαν ραντεβού ψυχοθεραπείας στο οποίο προσπαθείτε να λύσετε όλα τα προβλήματα τους. Βασίζονται πολύ στους άλλους για να καλύψουν τα συναισθηματικά κενά τους και γι’ αυτό δεν σκέφτονται πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τους γύρω τους.
Η αλληλεπίδραση με έναν τέτοιον άνθρωπο μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ότι δεν βρίσκεστε σε μία ισότιμη σχέση και οι ανάγκες και τα συναισθήματά σας είναι σε δεύτερη μοίρα. Πάντα το μοναδικό πράγμα που έχει σημασία γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι το πόσο καλά νιώθουν για τον εαυτό τους.
Μπορεί να φτάσουν στο σημείο ακόμη και να απαιτούν επιβεβαίωση σε τόσο μεγάλο βαθμό που να αρχίσετε να τους επαινείται απλά και μόνο για να κρατήσετε τη σχέση ζωντανή. Ωστόσο πρέπει να θυμάστε ότι έχετε και τα δικά σας όρια. Δεν είστε εδώ για να ευχαριστήσετε τους άλλους και σίγουρα δεν είστε υπεύθυνοι για την ευτυχία αυτού του ατόμου.

Πώς να συμπεριφερθείτε
Όλοι μας μπορεί να έχουμε δύσκολες μέρες και να φαινόμαστε κουρασμένοι ή να έχουμε μία από τις παραπάνω συμπεριφορές. Αυτό που διακρίνει, όμως, τις παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων είναι ότι έχουν αυτές τις συμπεριφορές συνεχώς και επαναλαμβανόμενα.
Έτσι θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να δώσετε προτεραιότητα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες τους έναντι του εαυτού σας. Θα πρέπει να θέσετε όρια για να είστε πιο ικανοποιημένοι και να προστατεύετε τον εαυτό σας.