Τρέχον κομμάτι

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Τρέχουσα παράσταση

Τρέχουσα παράσταση


Με αφορμή της ευρωεκλογές που έρχονται και τον φασισμό που πάντα ήταν εδώ

Γραμμένο απόεπί 22/05/2024

Από το Pascal Vollenweider – Avaaz (τίτλος ανάρτησης keep life)

Φίλες και φίλοι στην Ευρώπη,
Ήταν μόλις 12 ετών όταν μπήκε ο στρατός στις 17 Ιουνίου του 1940. Δεν ξέχασε ποτέ τη στιγμή που σκότωσαν τη μητέρα της ενώ την προστάτευε. «Δεν θα έπρεπε να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Θα έπρεπε να είχα πεθάνει.»
Μόλις έναν μήνα πριν τις κρίσιμες ευρωεκλογές, η Μονίκ κι άλλοι γενναίοι παππούδες και γιαγιάδες που επέζησαν απ’ τον πόλεμο και την κακουχία στέλνουν μήνυμα σ’ όλες κι όλους μας: ζήστε τη δημοκρατία, ακούτε ο ένας τον άλλο. Εξαρτάται από εμάς και τη γενιά μας.
Αυτές οι γενναίες γιαγιάδες και παππούδες ενσαρκώνουν το πνεύμα της αντίστασης και του αγώνα για την ειρήνη, και τις ελευθερίες που χαιρόμαστε σήμερα.
Και μας θυμίζουν ότι δεν πρέπει να θεωρούμε την ελευθερία και τη δημοκρατία δεδομένες. Μπορεί να χαθούν ανά πάσα στιγμή.
Ας τιμήσουμε την κληρονομιά τους διαδίδοντας τις συγκινητικές ιστορίες τους, και δίνοντας το παρόν, όλες κι όλοι μαζί, στις κρίσιμες εκλογές στις 6-9 Ιουνίου.
Με ελπίδα,
Pascal, Marco, Antonia, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz
ΥΓ:
Έχεις κάποιον συγγενή ή φίλο που βίωσε κάτι παρόμοιο; Σκοπεύουμε να στείλουμε αυτές τις ιστορίες σ’ όλη την Ευρώπη για να κινητοποιήσουμε περισσότερους ανθρώπους να ψηφίσουν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία.
Στείλε μας τις ιστορίες στο storiesofhope@avaaz.org
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να κάνουμε τις ιστορίες αυτές γνωστές.