Τρέχον κομμάτι

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Τρέχουσα παράσταση

Ο ΚΥΚΛΟΣ

20:00 22:00

Τρέχουσα παράσταση

Ο ΚΥΚΛΟΣ

20:00 22:00


Οι 4 νόμοι της ζωής

Γραμμένο απόεπί 16/11/2023

Από το f/b Φιλοι της τέχνης και της Φιλοσοφίας

Ο πρώτος λέει:
“Το άτομο που έρχεται στη ζωή μας είναι το σωστό άτομο”
Δηλαδή, κανείς δεν μπαίνει τυχαία στη ζωή μας, όλοι οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν, που αλληλοεπιδρούν μαζί μας, είναι εκεί για κάποιο λόγο, για να μας κάνουν να μάθουμε και να προοδεύσουμε σε κάθε κατάσταση.
Ο δεύτερος νόμος λέει:
«Αυτό που συμβαίνει είναι το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί». Τίποτα, μα τίποτα, απολύτως τίποτα από αυτά που μας συμβαίνουν στη ζωή μας δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Ούτε η πιο ασήμαντη λεπτομέρεια.
Δεν υπάρχει: «αν είχα κάνει κάτι τέτοιο, θα είχε γίνει κάτι άλλο…». Όχι. Αυτό που συνέβη ήταν το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί και έπρεπε να ήταν έτσι για να μάθουμε αυτό το μάθημα και να προχωρήσουμε. Κάθε μία από τις καταστάσεις που μας συμβαίνουν στη ζωή μας είναι τέλειες, ακόμα κι αν το μυαλό μας και ο εγωισμός μας αντιστέκονται και δεν θέλουν να το δεχτούν.
Ο τρίτος λέει:
«Όποτε ξεκινάει είναι η κατάλληλη στιγμή». Όλα ξεκινούν την κατάλληλη στιγμή, ούτε πριν ούτε μετά. Όταν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσει κάτι νέο στη ζωή μας, τότε θα ξεκινήσει.
Και το τέταρτο και τελευταίο: «Όταν κάτι τελειώνει, τελειώνει». Έτσι ακριβώς. Αν κάτι τελείωσε στη ζωή μας, είναι για την εξέλιξή μας, επομένως είναι καλύτερα να το αφήσουμε, να προχωρήσουμε και να προχωρήσουμε ήδη εμπλουτισμένοι από αυτή την εμπειρία.
Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο που διαβάζετε αυτό, αν αυτές οι λέξεις μπήκαν στη ζωή μας σήμερα, είναι επειδή είμαστε έτοιμοι να καταλάβουμε ότι καμία νιφάδα χιονιού δεν πέφτει ποτέ σε λάθος μέρος».